motto:

motto:
"a kezdeményezés a társadalom motorja, a bizonytalanság viszont a kezdeményezések halála..."

2011. szeptember 25., vasárnap

Motto: "Nem az a legnagyobb baj, ha rossz egy szabály, a tragédia ott kezdődik, ha azt valaki mindenáron végre akarja hajtani!"


Most már a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal számára is kiderült, az Országos Ásványvagyon Nyilvántartást a 6/76 KFH. Elnökének utasítása szerint az Országos Ásványvagyon Bizottság által jóváhagyott tartalmi és formai előírásoknak megfelelően kell vezetni (az összevont Hivatalnak is).


Alaptalan volt 2007 november 30-án a bányakapitány és helyettese állítása, hogy "megváltoztak a szabályok".


Alaptalan volt az MBFH állítása a Zala Megyei Bíróság előtt, hogy a tárgyi bányatelek ásványi nyersanyaga a "tömbös homokkő".


Alaptalan volt az MBFH azon tájékoztatása (amelyet mellesleg a Bíróságra is becsatoltunk), hogy „A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal ásványvagyon-nyilvántartását a Bt. ugyan elrendeli, de részletszabályokat nem állapít meg.”  


A mai napig hatályos a KFH Elnökének utasítása, mivel azt eddig senki nem helyezte hatályon kívül.


A bányatelek ásványi nyersanyaga nem a Hatóság pillanatnyi igénye szerint a "Homokkő", vagy a "Tömbös homokkő", hanem a ma is hatályos nyilvántartás alapján "Díszítő homokkő", amire mellesleg a bányászati jogot kiadták, és ami a mai napig szerepel a bányatelek nyilvántartási kartonján.


A Hivatal és a Bányakapitányság áldásos tevékenysége után maradt:
- 30 tönkrement munkahely, 
- egy tönkrement vállalkozó, egy tönkrement EMBER,
- egy folyamatban lévő per a legfelsőbb bíróságon (lásd az oldal legalján), 
- egy kártérítési per, 
- egy vizsgálat az illetékes Ügyészség előtt eljárásjogi hibák miatt, 
- egy vizsgálat az ásványi nyersanyag definíciójának kérdésében kialakult hibás jogalkalmazói gyakorlat miatt.

És továbbra is van egy jogerős és végrehajtható megyei bírósági ítélet, amely a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal határozatát az ásványi nyersanyag fogalmának helytelen értelmezése miatt” hatályon kívül helyezte.


Uraim, gratulálok!


Talán csak örüljek annak, hogy nem vagyok börtönben?


 Eredetileg (Magyar Geológiai Szolgálat fennállása alatti időre) visszamenőlegesen, a helytelen ásványi nyersanyag definícióból kiindulva 40- 50 milliós bányajáradék elmaradásával vádoltak meg. Fellebbezésemre "joggal hihette azt, hogy helyesen vallotta be"  fordulattal ez alól mentesítettek.


Keszthely, 2011, szeptember 23.
Szántó András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése